Handels- og databetingelser for FOTOGRAFIT.eu (FOTOGRAFIT)

FOTOGRAFIT.eu er et dansk firma med speciale i undervandsfoto/videoudstyr, samt tilhørende undervandslys, tilbehør og undervisning.
Du kan altid finde de gældende salgs- og leveringsbetingelser på denne side. Når du gennemfører en ordre, vil du automatisk modtage en ordrebekræftelse med oplysninger om din bestilling.
 
FOTOGRAFIT har ret til på ethvert tidspunkt at ændre, udvide eller begrænse de varer, der er til salg på denne hjemmeside. En vare kan trækkes tilbage uden varsel.
 
 
FIRMA & WEBSIDE EJER
 

FOTOGRAFIT:
DK27863728
Pallisvej 22
8220 Brabrand
P nr. 1010917235
 
Bank:
Sparekassen Kronjylland
Ebeltoft Afdeling
Strandvejen 9
DK-8400 Ebeltoft
 
IBAN: DK1861890004171640
SWIFT: KRONDK22
 
Kontonr.: 9395 / 0004171640
 
 
PRISER:
Alle priser hos FOTOGRAFIT er inkl. 25% dansk moms og andre afgifter, men eksklusiv eventuel forsendelse. Priserne er dagspriser. Kursen følger Euro kursen.
 
BESTILLING:
Du kan bestille varer og serviceydelser fra FOTOGRAFIT på følgende måder:

  • via hjemmesiden www.FOTOGRAFIT.eu
  • via e-mail info@FOTOGRAFIT.eu
  • via telefon 70273015

 
Bestiller du via hjemmesiden, modtager du en automatisk genereret bekræftelse på din bestilling umiddelbart efter have gennemført bestillingen. Bestiller du via e-mail eller telefon sender vi dig en faktura samt betalingslink - og du kan betale via bankoverførsel eller med kreditkort. 
 
SPROG:
Aftaler på www.FOTOGRAFIT.eu indgås på engelsk, men kan også fåes på dansk. 
Vi forbeholder os retten til at rette fejl, unøjagtigheder og mangler samt til at ændre eller opdatere indholdet, uden at gøre opmærksom på det på forhånd. Har du bestilt en vare, som har en prissætningsfejl, vil vi oplyse dig om det. Vi vil i så fald afvente din godkendelse, før vi gennemfører din ordre.
 
BETALING:

Data du sender i forbindelse med køb betalt med betalingskort er krypterede (SSL), og det er således kun PBS, der kan læse dem. Hverken FOTOGRAFIT eller andre har mulighed for at læse dataene.

For betaling med Viabill henvises deres betingelser her: www.viabill.com/terms
 
Der kan aldrig trækkes et større beløb, end det du har godkendt ved købet.
Du kan betale med følgende betalingsmidler:
 
Dankort, VISA/dankort, VISA, Mastercard, Maestro, JCB, American Express.
Ved betaling med kreditkort, pålægges kortholder følgende gebyrer:
- 1,50 % af kortomsætningen for dansk udstedte kort
- 2,90 % af kortomsætningen for udenlandsk udstedte kort
 
Erhvervskunder kan efter forudgående aftale handle på kredit.
Betalingsfrist er 8 dage netto. Ved manglende betaling vil der blive tilsendt en rykkerskrivelse. Rykkerskrivelsen skal betales inden for 5 dage ellers fremsendes en ny rykkerskrivelse. Hver rykkerskrivelse koster DKK. 100,-. Hvis 2. rykkerskrivelse ikke betales til tiden bliver sagen uden yderligere varsel overdraget til vores advokat for debitors regning. Alle forfaldne beløb vil blive tilskrevet 5% i rente pr. påbegyndt måned.
 
TVISTER
En eventuel tvist mellem FOTOGRAFIT og en erhvervsdrivende afgøres efter gældende retspraksis og ved de almindelige regler.
 
ORDREBEKRÆFTELSE:
Alle bestillinger foretaget via www.FOTOGRAFIT.eu bekræftes automatisk (pr e-mail), og du kort efter, eller indenfor max. 48 timer på hverdage modtage enten en ordrebekræftelse eller besked pr e-mail, hvis der skulle være problemer med levering (restordrer / udsolgte artikler).
 
LEVERING:
Alle bestillinger ekspederes så hurtigt som muligt og vil ofte være afsendt seneste næstkommende hverdag. Du kan derfor forvente at din bestilling leveres indenfor max 5 hverdage. Alle forsendelser fra FOTOGRAFIT sendes som postpakker med Post Danmark medmindre andet aftales på forhånd. På afsendelsesdagen vil du pr. e-mail modtage en besked om at din ordre er blevet afsendt. Pakken vil så dukke op på leveringsadressen i løbet af 1-2 hverdage - eller blive afleveret på nærmeste posthus hvis ingen er hjemme. Det er dit ansvar at være forsigtig, når du åbner varens pakning, så varen ikke beskadiges. Vær særligt opmærksom på ikke at bruge skarpe genstande, når du åbner pakningerne.
 
Der kan leveres til udlandet samt Grønland og Færøerne.
Kontakt evt FOTOGRAFIT.
 
 
FORTRYDELSESRET FOR VAREKØB (FORBRUGERKØB):

Ved forbrugerkøb af fysiske varer yder FOTOGRAFIT 14 dages fortrydelsesret og 14 dage til at returnere varen. Ved fortrydelse af køb af varer, som har været brugt/anvendt af kunden gives forholdsmæssig fortrydelsesret. Denne fortrydelsesret ved varer som er taget i anvendelse gælder kun for varer som er købt online.
Bemærk at der på tilbudsvarer kun ydes 14 dages fortrydelsesret og 14 dage til at returnere ved onlinehandel. På tilbudsvarer købt på messe, ved foredragsarrangement eller i på vores fysiske adresse ydes ingen fortrydelsesret.
Fortrydelsesretten løber fra den dag hvor du har modtaget din vare. Ønsker du at bruge din fortrydelsesret skal du gøre os opmærksom herpå gennem et blivende medie, som f.eks. email eller brev. Herefter har du 14 dage til at returnere varen.
Ved køb af forbrugsstoffer (eksempelvist batterier), cd’er, dvd’er, bøger og manualer bortfalder fortrydelsesretten hvis forseglingen brydes.
Returnerer du en brugt vare, hæfter du for værdiforringelsen. Dvs. du hæfter for den forringelse af varen, som skyldes anden håndtering af varen end hvad der er nødvendigt for at teste den på almindelig vis. FOTOGRAFIT anslår denne værdiforringelse. Det betragtes som en væsentlig værdiforringelse, hvis varen ikke returneres med oprindelig, ubeskadiget indpakning, dersom den leveres i en særlig indpakning fra producentens side.
 
Når fortrydelsesretten udnyttes skal du selv betale portoen for at sende varen retur. Alle produkter købt hos FOTOGRAFIT forbliver FOTOGRAFIT’s ejendom indtil du modtager varen. Det betyder, at risikoen for bortkommet post tages af FOTOGRAFIT. Ønsker du at gøre din fortrydelsesret gældende, er varen din ejendom indtil FOTOGRAFIT igen modtager den - du hæfter altså for en eventuel tabt forsendelse.
 
Varen skal sendes eller indleveres til:
 
FOTOGRAFIT
Att. Lars Kirkegaard
Pallisvej 22
DK-8220 Brabrand
 
Når du fortryder dit køb tilbagebetales hele købesummen til dig. Dette gøres ved en overførsel til din bankkonto, når vi har fået varen retur og kontrolleret at den lever op til reglerne for fortrydelsen. Det er derfor vigtigt at vi får oplyst dit registreringsnummer og kontonummer. Det er ikke et krav, men ekspeditionen fremmes, hvis fyldestgørende informationer følger pakken - eksempelvis kopi af ordrebekræftelse, registreringsnummer og kontonummer for bankkonto hvortil refusion kan foregå, kopi af evt. forudgående korrespondance mv.
 
Bemærk - vi modtager ikke pakker sendt pr. efterkrav.
 
 
REKLAMATION:
FOTOGRAFIT yder 24 måneders reklamationsret. Dette betyder, at du enten kan få varen repareret, ombyttet, pengene tilbage eller afslag i prisen, afhængig af den konkrete situation. Dette betinger selvfølgelig at reklamationen er berettiget, og at manglen ikke er opstået som følge af intens slitage, en fejlagtig brug af produktet eller anden skadeforvoldende adfærd.
 
Der skal reklameres inden rimelig tid efter at du har opdaget manglen ved varen. Hvis der reklameres inden for to uger efter at manglen er opdaget, vil reklamationen altid være rettidig.
 
Når du ønsker at reklamere over et produkt, skal det sendes eller afleveres til os på vores adresse:
 
FOTOGRAFIT
Att. Lars Kirkegaard
Pallisvej 22
DK-8220 Brabrand
 
Når du returnerer varen, bedes du vedlægge en beskrivelse af fejlen. 
Bemærk - vi modtager ikke pakker sendt pr. efterkrav. Husk altid at sende varen tilbage i forsvarlig emballage, og få en kvittering for afsendelse.

 

 

DATABESKYTTELSE:

 

Personoplysninger
FOTOGRAFIT misbruger eller videregiver ikke dine personlige oplysninger.
Dine personoplysninger er de informationer, der i et eller andet omfang kan henføres til dig. Når du tilmelder dig vores email nyhedsbrev eller bruger vores website indsamler og behandler vi en række sådanne informationer. Det sker ved alm. tilgang af indhold, hvis du tilmelder dig vores nyhedsbrev, deltager i konkurrencer eller undersøgelser, registrerer dig som bruger eller abonnent, øvrig brug af services eller foretager køb via websitet.

 

Indsamling
Vi indsamler og behandler typisk følgende typer af oplysninger: Et unikt ID og tekniske oplysninger om din computer, tablet eller mobiltelefon, dit IP-nummer, geografisk placering, samt hvilke sider du klikker på (interesser). I det omfang du selv giver eksplicit samtykke hertil og selv indtaster informationerne behandles desuden: Navn, telefonnummer, e-mail, adresse og betalingsoplysninger. Det vil typisk være i forbindelse med oprettelse af login eller ved køb.

 

Sikkerhed


Der er truffet tekniske og logistiske foranstaltninger mod at dine oplysninger hændeligt eller ulovligt bliver slettet, offentliggjort, fortabt eller kommer til tredjeparts kendskab, endsige misbruges eller i øvrigt behandles i strid med lovgivningen.

 

Formål med indsamling


Oplysningerne bruges til at sende dit information eller til at identificere dig som bruger og vise dig de annoncer, som vil have størst sandsynlighed for at være relevante for dig, at registrere dine køb og betalinger, samt at kunne levere de services, du har efterspurgt, som f.eks. at fremsende et nyhedsbrev. Herudover anvender vi oplysningerne til at optimere vores services og indhold.

 

Tid for opbevaring


Emailadresser opbevares indtil du afmelder dig nyhedsbrevet - og oplysningerne fra Cookies opbevares i det tidsrum, der er tilladt i henhold til lovgivningen, hvorefter vi sletter dem. Perioden afhænger af karakteren af oplysningen og baggrunden for opbevaring. Det er ikke muligt at angive en generel tidsramme for, hvornår informationer slettes.

 

Videregivelse af oplysninger

Dine data om dit brug af websitet, eller hvilke annoncer du modtager og klikker på, geografisk placering, køn og alderssegment m.v. videregives ikke til tredjeparter men kan blive brugt i eksterne markedsføringsredskaber, så som MailChimp, Facebook mv. Oplysningerne anvendes til målretning af annoncering. Disse behandler udelukkende oplysninger på vores vegne og må ikke anvende dem til egne formål.

 

KLAGE:
Hvis du vil klage over dit køb, skal du rette henvendelse til FOTOGRAFIT. Hvis det ikke lykkes os at finde en løsning, kan du indgive en klage til Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens Center for Klageløsning, Carl Jacobsens Vej 35, 2500 Valby, via www.forbrug.dk. Du kan også anvende EU-kommissionens online klageportal, hvilket dog hovedsageligt vil være relevant, hvis du er forbruger med bopæl uden for Danmark. Du finder klageportalen her: http://ec.europa.eu/consumers/odr/.

 


FRASIGELSE AF OG BEGRÆNSNING AF ANSVAR:

Nedenstående gælder med mindre andet følger af dansk rets almindelige regler.
 
FOTOGRAFIT påtager sig ikke ansvar for driftstab, avancetab eller andre indirekte tab, herunder indirekte tab der opstår som følge af forsinkelse eller mangler ved det solgte (varer, ture og kurser), i anledning af aftaler mellem dig og FOTOGRAFIT. Et erstatningskrav over for FOTOGRAFIT kan ikke overstige fakturabeløbet for det solgte. 

Det at tage et kamera med under vandet er i sagens natur risikabelt. Alle undervandshuse til kameraer er naturligvis unerlagt almindelig salgsgaranti, hvorimod beskadigelse af evt. kameraudstyr i forbindelse med dykning og brug af kamerahuse ikke er underlagt FOTOGRAFITs ansvar. Det anbefales at alle kamerahuse prøvedykkes uden kamera umiddelbart after anskaffelse.
 
FOTOGRAFIT kan ikke gøres ansvarlig for manglende eller forsinket levering i tilfælde, hvor følgende omstændigheder er indtruffet, hvis omstændighederne forhindrer opfyldelse af aftalen eller opfyldelsen er urimelig byrdefuld:
Arbejdskonflikt og enhver anden omstændighed, som parterne ikke er herrer over, såsom brand, krig, mobilisering eller uforudsete militærindkaldelser af tilsvarende omfang, rekvirering, beslaglæggelse, valutarestriktioner, oprør og uroligheder, mangel på transportmidler, ekstraordinær travlhed, almindelig vareknaphed, restriktioner af drivkraft samt mangler ved eller forsinkelse af leverancer fra underleverandører, som skyldes nogle af de i dette punkt nævnte omstændigheder. Omstændigheder som nævnt, der var indtruffet inden tilbuddets afgivelse/aftalens indgåelse, medfører kun ansvarsfrihed, såfremt deres indflydelse på aftalens opfyldelse ikke kunne forudses på dette tidspunkt. 
Det påhviler FOTOGRAFIT at underrette dig om at sådanne omstændigheder er indtruffet.
 
Enhver ordre modtages under forbehold for trykfejl og udsolgte varer, samt force majeure, herunder krig, uroligheder, naturkatastrofer, strejker og lockout, svigtende forsyninger af råmaterialer, ildebrand, beskadigelse af FOTOGRAFITs eller FOTOGRAFITs leverandørers produktionsapparat, svigtende transportmuligheder, import/eksportforbud eller enhver anden begivenhed, som hindrer eller begrænser FOTOGRAFIT eller FOTOGRAFITs leverandørers muligheder for at levere. FOTOGRAFIT har i tilfælde af force majeure valget imellem at hæve handlen eller en del af denne, eller at levere den aftalte vare, så snart hindringen for normal leverance er bortfaldet. FOTOGRAFIT er i tilfælde af force majeure uden ansvar for ethvert tab hos køberen som følge af manglende levering. 
 
FOTOGRAFIT kan ikke gøres ansvarlig, udtalt eller underforstået, for så vidt angår brugen af dette site, eller informationen, indhold, materiale eller produkter indeholdt på dette web-site. Du accepterer udtrykkeligt, at brugen af dette web-site er på egen risiko. I det omfang loven tillader det, frasiger FOTOGRAFIT alle garantier, udtalt eller underforstået. FOTOGRAFIT kan ikke garantere at dette web-site, dets servere, eller e-mail sendt fra FOTOGRAFIT er fri for virus eller skadelige komponenter. FOTOGRAFIT kan ikke gøres ansvarlig for evt. skader af enhver art der stammer fra brugen af dette web-site, inklusiv, men ikke begrænset, til direkte, indirekte, tilfældige og afledte skader.
Hvis dele af Købsaftalen helt eller delvist ikke kan håndhæves overfor dig, er resten af Handelsbetingelserne fortsat gyldige. De ugyldige betingelser skal erstattes af de vilkår som er fastsat i dansk retspraksis og sædvane for internethandel generelt.
 
EJENDOM:
Alle produkter købt hos FOTOGRAFIT forbliver FOTOGRAFITs ejendom indtil du modtager varen. Det betyder, at risikoen for bortkommet post tages af FOTOGRAFIT. Ønsker du at gøre din fortrydelsesret gældende, er varen din ejendom indtil FOTOGRAFIT igen modtager den.