LIVE session i samarbejde med Dansk Sportsdykkerforbund

 

Når vinteren står for døren og de mørke vinteraftener bliver længere, er det tid til at rykke inden for og mindes de gode sommerstunder. Men det er også en god anledning til at række ud til spændende personer i miljøet og tage sig tid til at tage nogle gode samtaler.

I samarbejde med DSF-Facebookgruppen afholder FOTOGRAFIT tre LIVE sessions som optakt til julen der snart står for døren.

Vi har kigget ud i miljøet og fundet nogle spændende personer, som det giver mening at samtale med, da de alle 3 er dybt dybt passionerede omkring deres eget speciale inden for dykning.

Vi håber I vil lytte med, enten LIVE og deltage aktivt i den efterfølgende mulighed for at stille spørgsmål - eller vil lytte/se LIVE sessionen efterfølgende som podcast når du er på farten eller skal slappe af,. Vi håber også at du deler den med andre dykkeenthusiaster.

God fornøjelse

Mvh

/ Lars Stenholt Kirkegaard

 

 


 

PRÆSENTATION AF DE 3 FOREDRAGSHOLDERE:
 

EMIL POULSEN

Onsdag d. 22/11-2023 - kl 20.00.

"Dykning & Formidling"

Gennemført.
Se Interview på youTube:
https://youtu.be/hzwcJJLZmH8?si=AtSuEs1LPAFo-4mH 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Emil er en ung naturnørd, naturfotograf, underviser, "instagram/tiktokker", dykkerinstruktør - men først og fremmest en fantastisk formidler og repræsentant for "livet derude".

Han er ofte at finde i GO´morgen Danmark, hvor han på bedste "Morten DD vis" fortæller begejstret om dyr i naturen og det gør han faktisk så godt, at han lige har vundet prisen som Danmarks Bedste Naturformidler 2023.

Men det hele startede faktisk med dykning... og da Emil er af den generation der er vokset op med en mobil og videokamera i hånden, var det helt naturligt at han fortsatte med at formidle det han så under vandet.

Emil er fremtidens dykker... forstået på den måde, at det er ham og hans generation der fremover har stafetten når vi skal formidle om dykning og livet under overfladen.

Jeg glæder mig til en samtale fyldt med sjove historier om dykning, fantastiske billeder fra lokale forhold og Emils rejser, en gennemgang af Emils vej til at blive naturformidler, og ikke mindst, høre hans bud på hvordan vi modtager og fastholder unge mennesker i dykkesporten. Noget enhver ledelse i en dykkerklub burde bruge en stor del af sin energi på at undersøge og sætte sig ind i.

Emil slutter LIVE-sessionen af med at give sine 3 vigtigste tips om hvordan man får success som formidler og du får efterfølgende mulighed for at stille spørgsmål.


Link til Emils Instagramprofil:
https://www.instagram.com/emilpoulsen.dk/

Gå til event:
https://fb.me/e/3iMM8D4cY

   


LEIGH BISHOP

Onsdag d. 29/11-2023 - kl 20.00
 
"Jomfruvrag på dybt vand"

Gennemført..!
Se Interview på youTube:

https://youtu.be/t5eIIQKlo3A
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Leigh er en britisk skibsvragforsker og pioner inden for gas-dykning på dybe vrag. Han er en anerkendt dyb-vragfotograf, og hans forskning har ført til opdagelse og identifikation af hundredvis af skibsvrag. Han har været medlem af de mest betydningsfulde dybe skib-brudsekspeditioner og videnskabelige projekter, der har båret klubflaget for "Explorers Club", som han er medlem af.

Leigh har været med i mange tv-dokumentarer om skibbrud og arbejdet som dybvandskameramand for National Geographic, History Channel, ITV, Channel 4 og andre globale netværk. Han førte blandt andet kameraet, da Lasse Spang Olsen lavede den omfattende udsendelse omkring "The Flying Enterprise", som havde den danske Styrmand Carlsen ved roret. En sag som fik international bevågenhed da den skete 10. januar 1952. Et vrag som Leigh var med til at "genopdage" og udforske.

Han er en produktiv artikel-forfatter og foredragsholder om skibsvrag. I løbet af de sidste to årtier er hans fotografier og artikler dukket op i utallige magasiner, bøger og store aviser. Han er også manden bag den internationale messe: Eurotek, The Advanced Diving Conference. I nyere tid er hans fokus rettet mod kommende personlige bogprojekter.
 
Jeg har kendt Leigh i mange år, og tidligere inviteret ham til at afholde foredrag på bla. Copenhagn Diveshow. Og han er altid venlig og villig til at hjælpe og har den berømte engelske humor, som vi danskere elsker. Mængden af projekter og historier han har været igennem i rejsen omkring Teknisk Dyknings tilblivelse er ikke få og han har i årenes løb mistet (alt for) mange venner til havet, men alligevel fortsætter han med sin største lidenskab: Jagten på Jomfruvrag.
 
Det bliver en gennemgang af to årtiers rejse igennem tech-dykning, fortalt igennem udvalgte vragekspeditioner, krydret med historier som Leigh ellers planlægger at gemme til sin kommende bog.

Der bliver mulighed for spørgsmål.
 
Foredraget bliver på engelsk
 
Link til Leigh's Instagram:
https://www.instagram.com/deepimageuk/

 
   


ERLING SVENSEN

Onsdag d. 6/12-2023 - kl 20.00

"Hvordan finder du dyrene?"

Gennemført..!
Se Interview på youTube:


https://youtu.be/kDsfgS2IESg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Erling Svensen, født i Egersund med verdensklasse dykning ret uden for sin dør, har i over 45 år dedikeret sit liv til dykning og dokumentation af havets fascinerende liv. Med mere end 5000 dyk, heraf mange med kamera og omkring 70.000 billeder af planter og dyr, er han Norges ubestridte leder inden for maritimt undervandsfotografi.

Mange kender sikkert en af Erlings bøger: "Dyreliv i Havet", som nu er udkommet i 7 genoptryk og som er solgt i mere end 35.000 eksemplarer. Bogen betegnes som dykkerens bibel og indeholder alt hvad der kan krybe og svømme under overfladen.

Han er født i 1955 og har ikke kun beriget den maritime verden med en imponerende fotografisk portefølje, men har også bidraget til videnskaben. Han har opdaget og dokumenteret mange nye marine arter for Norge, herunder en, der bærer hans eget navn, Polymastia svenseni.

I dag engagerer Erling sig i videnskabelige projekter i Norge, samarbejdende med forskere og specialister inden for marine fauna. Selvom han forlængst er gået på "officiel pension" fortsætter han med at kæmpe for havet, imod forurening og plyndring af dets ressourcer, og bruger sin energi på at bevare og oplyse om det maritime liv. 

Med en dykkererfaring, der er større end de flestes, bliver dette en LIVE-session hvor du virkelig kan lære noget. Erling og jeg kommer til at tale om hvordan og hvor man finder dyrene og om hvordan man planlægger at finde dem.

Vi kigger desuden på hvordan Dyreliv i Havet blev til og hvordan man navigerer i bogen for at få mest ud af den.

Timen bliver krydret med vilde historier om Elings møder med det vidle dyreliv og det er muligt at stille spørgsmål og få ham til at uddybe med info om dit lokale ynglingsdyr.

 

Erlings webside:
https://erlingsvensen.no/

Gå til event:

https://youtu.be/kDsfgS2IESg